Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

onsdag 27. juli 2011

Min dypeste medfølelse

Kom hjem fra en herlig familieferie i Europa i går. Vi har hatt det herlig, med alt fra 35 grader og sol til pøsregn, torden og lyn:). Mer om ferien kommer i innlegg etterhvert:).

I slutten av ferien skjedde dette fæle hjemme i vårt eget land. Vi så tilfeldigvis på nyhetene når vi var i Tyskland fredag ettermiddag og trodde ikke det vi så. Så forferdelig, så fælt og vondt! Og det i vårt eget lille, fredelige land..... Gale folk finnes jo overalt, men likevel.... Det er ufattelig trist og vondt å tenke på hvilke opplevelser disse menneskene har hatt på Utøya. Jeg prøver ikke å tenke på det, men det sniker seg inn i tankene innimellom likevel. Sitter nå på terrassen hjemme med tente lys og røde roser i Norges-glass.... All min medfølelse går til overlevende og etterlatte etter denne forferdelige hendelsen.

Og jeg vil gjerne sitere Stine Renate Håheim: "Hvis en mann kan vise så mye hat, bare tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise sammen". De utrolige bildene fra Oslo og andre byer der folket samles og viser sin medfølelse og støtte går dypt innpå meg, jeg er stolt av å være norsk!!

fredag 8. juli 2011

Nu är det sommar!!!



"Nu är det sommar, nu är det sol

nu är det koskit i hagen

och lilla fröken sitter på en stol

har fullt med kakor uti magen

tjolittalittatjolittalej

kom ska jag kasta koskit på dej

tjolittalittatjolittalej

så att du tappar andan!"


Herlig sommermelodi tatt fra "Rasmus på loffen" som jeg så i min barndom :). Husker du den?
 Herligherlig!!! Klikker du på linken så kommer du til sangen på YouTube :).

Håper alle har hatt, har eller får en herlig sommer!  

torsdag 7. juli 2011

Grille, grille, grille....

Forrige dagen var vi på grill-samling på jobben til mannen min. Alle familiemedlemmer velkomne :). Det var kjempekoselig. Er jo ikke så ofte vi treffes. Det var mange unger i samme alder, så de storkoste seg virkelig! Vi hadde pølsegrillings, leking i strandkanten, grilling av marshmallows, skattejakt og masse kos! og været var med oss, det er jo ikke selvsagt i disse dager.

Snuppa ser at alt går riktig for seg :)

Mellomsten og en kamerat har funnet spennende ting i fjæra. Han kom til meg med noen fine steiner i hendene og sa: "se mamma, de ligne på de me fant i Gardasjøen!" Ikke verst at en fireåring husker på stedsnavnet  synes jeg. Vi var ved Garda-sjøen i fjor og tok med oss hjem noen fine steiner derfra. 

Så var det skattejakt på gang, alle ungene på jakt i skråningen!! Festlig.

I skatten lå det litt godteri til hver av ungene, så ble de enda litt viltrere etterpå;)


Ei av de som jobber der hadde laget cupcakes med mascarponekrem, mmmm, nydelig ja!
og så flotte de var:).

En herlig ettermiddag med familien og skjønne folk, det e sånn me likar det :).

fredag 1. juli 2011

Ferietips- Feriedagbok :)


   De to siste årene har jeg skrevet feriedagbok når vi er ute og reiser. Der skriver jeg hva vi har gjort hver dag og spesielle ting som har skjedd. Limer også inn bilder av byer eller hoteller vi er på.
Ungene synes dette er kjempestas! Både når vi er ute og reiser og når vi er hjemme og leser om ferien.
Nå når det nærmer seg ferie har jeg begynt å lese for dem fra feriedagboken. Kjempekjekt, vi får oppleve feriene på nytt og husker ting som vi helt sikkert hadde glemt om jeg ikke hadde skrevet dem ned. Her er feriedagboken oppslått på dagen da vi var i Pisa i fjor:).

Selve boken kjøpte jeg på Notabene forut for ferien for to år siden. Jeg ville ha en fin bok som også var praktisk og tålte litt farting rundt omkring. Den har en magnet-lukkefunksjon som er veldig kjekk. Denne kan jeg sikkert skrive to-tre ferier til i (alt etter hvor mange dager vi er borte). Ved siden av ligger en bok snuppa kjøpte på butikken Harry Camping i Stavanger. Hun skal nemlig skrive feriebok hun også;). Veldig koselig at hun vil det synes jeg. Hun har allerede begynt å skrive i den: "Først skal vi ta Danmarksbåten, så skal vi ligge i Danmark, så skal vi til Hamburg og ta biltoget så vet jeg ikke mer.... ;)" .

Snuppas bok underst, feriedagboken vår øverst. 
  
Jeg pleier også å lage fotobøker fra feriene våre. Litt enklere det synes jeg enn å stappe ørti bilder inn i plastlommene på fotoalbum.... Tar jo evinnelig tid, og det blir rett og slett ikke gjort.
Så når vi leser i feriedagboken kikker vi gjerne i fotoboka samtidig. Da får vi oss en liten miniferie i vår egen stue:). 


Andre som har noen smarte ferietips?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...