Jeg sitter her og lever,
beruset i nuet
intet mer jeg krever.
Henrik Ibsen

torsdag 30. juni 2011

Skal du på ferie til Singapore??

Det skal ikke jeg.... Men om jeg skulle det så hadde jeg drømt om å ta inn på dette fasjonable stedet tror jeg; Marina Bay Sands. Har ikke sett noe så råflott på det jeg kan huske. Men som snuppa sa til meg etter å ha sett bilder av dette: du hadde nok ikke tort å ligge på det hotellet med din høydeskrekk... Jaja, de får med seg litt av hvert de små:).

Men jeg skal ikke nekte for at hun har rett. Tror jeg hadde hatt littebitt problemer med å ligge i svømmebassenget på TAKET her....

Men se disse bildene da! skikkelig lekkert!!!:

Jeg hadde definitivt ikke klart å stå her.... grøsser bare ved tanken...
Men litt spennende også;)

Skikkelig spesielt hotell. Det har 2500 rom så det er sikkert et ledig hvis du ikke har fått somlet deg til å bestille ferien ennå;).

tirsdag 28. juni 2011

En smak av sommer....

Stemorsblomstene trives veldig godt i kassene på lekehytta:)

Det har det ikke vært for mye av sommervær i det siste, men i helga og i går var det jo bare nyyyyydelig godt varmt vær!
Grillings, leking på gresset og i vannsprederen, glad barnelatter, blide voksne og skjønne blomsterdufter! Det er sånn vi liker det :).


MakkaPakka får også være med på leken.

Håper at det blir maaaange flere slike dager før høsten viser seg;)
Da skal jeg bake enda mer foccaciabrød, det smaker jo så godt til grillmat!

fredag 24. juni 2011

Sess... Waynes Coffe... og litt neglelakking.

Sess, sess, sess, sess, mamma, sess......
Det går det i hele dagen her for tiden. Småtten liker kjeks har jeg forstått etterhvert. Forstod det veldig da han våknet kl. 04.00 i natt og ropte: Mamma, sess!!!
Jaja, det er vel ikke det verste de kan rope etter... men det at favorittkjeksen er salt ritz-kjeks liker jeg ikke helt....;). Sånn er det når de eldre søsknene koser seg med ritz-kjeks med smør (veldig poppis her i huset) og en ikke helt ser at lillegutt sniker seg innpå....

I dag har jeg og snuppa hatt en herlig dag i Stavanger by. Jeg hadde lunsj-avtale med en tidligere kollega, superkoselig å treffe henne og babyen hennes på tre måneder:). Burde være flinkere til å avtale slike lunsj-avtaler! Takk for en herlig "date" Susanne ;).


Vi møttes på Waynes Coffe i Arkaden.
Bildet er lånt herfra.

Genial plass å ha med barnevogner, de har til og med eget ammerom der. Det tror jeg er eneste stedet i Stavanger...? Jeg har ikke sett det noe sted før iallefall. Maten er god, kaffen er god. Alt i alt- en veldig grei plass å møtes til lunsj!

Jeg har også fått manikyr og pedikyr i dag, herligherlig! Fikk gavekort av mannen min til bryllupsdagen, og det ble brukt i dag. Så nå har jeg velstelte, pene negler med lyseblå glitterneglelakk (barnslig jeg?). Skikkelig sommerslig farge :).

Nei, nå må jeg stikke. Minsten skal ha SESS igjen...
Ha en fortreffelig helg folkens!!!

tirsdag 21. juni 2011

Føtter - utfordring hos Petunia :)




Petunia har en konkurranse gående denne uken som gjelder føtter. Med eller uten sko! Artig tema synes jeg.

Mitt bilde viser minstemanns føtter for et par helger siden. Været var godt og varmt og småtten ville krype litt rundt omkring. Men å krype på gresset, det turde han ikke. Det kilte jo mellom tærne, hihi. Derfor ble han altså sittende på denne lille betongkanten og kikke seg rundt. Nusseligste barneføttene:).
Meld deg på du også da vel, blir mye koselige bilder dette.

mandag 20. juni 2011

Rabarbrakake og hyttekos!

Det er alltid deilig med en hyttetur! Da passer det seg jo også med litt bakverk:). Stod opp tidlig og bakte rabarbrakake og muffins:). Plukket rabarbra fra hagen sist helg så da var det jo greit å få brukt litt av den. Ungene liker jo ikke det så da ble det muffins til dem, det er jo alltid en slager:).

Jeg fant oppskriften på rabarbrakake på dinmat. Istedenfor å bruke en springform brukte jeg to avlange papirformer fra Åhlens (24 cm). Da har jeg en kake i frysen som jeg kan ta opp ved plutselig besøk. Og jeg vendte rabarbrabitene i sukker og kanel før jeg hadde dem i deigen, slik at det ble litt søtere og litt mer smak;).


Her er oppskriften og framgangsmåte (litt modifisert av meg):
Ingredienser:
500 g rabarbra  (jeg brukte ca. 250 gram og syntes det var passe)
3 egg
2 1/2 dl sukker
175 g smør
2 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
 
Framgangsmåte:
Sett steikeovnen på 175 grader.
Smelt smøret.
Rabarbraen vaskes. Rens den hvis den ytre delen er grov. Kutt rabarbraen i staver på ca 2 cm. Vend i sukker og kanel.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet avkjølt smør.
Sikt i hvetemel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen. Bland rabarbrastavene i røren.
Røren helles over i to stk avlange former eller rundform på 24-26 cm.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.

Jeg synes den ble veldig god faktisk. Enda bedre er det nok om man også lager ostekremen eller serverer med vaniljeis til.

Litt lek er det alltids tid til. Mellomsten koser seg med reila eller dissa som vi sier her :)



Ønsker alle en fin uke!! Her er det grått i dag, men så lenge det er oppholdsvær er jeg fornøyd:).

søndag 19. juni 2011

Magnolia, oppussing og litt ferieplaner:)


Vi er så heldige å ha masse flotte blomster og busker i hagen. Sånn er det når en overtar et gammelt hus med opparbeidet stor hage:). Vi har rensket ut en del for at det skal se mer oversiktlig ut, det var flere busker som vokste inni hverandre og overtok hele bed. Men de to magnolia-buskene har vi passet på så godt vi kan. Vi har den lilla som er over her og en hvit. Den hvite tror jeg dessverre har tatt turen i vinterværet i fjor:(. Den ser iallefall rimelig tørr og død ut og har veeeeldig lite grønt på seg. Synes det er så dumt. Flotte blomsterbusken... Jaja, sånn er det vel. Vi får kose oss med den vi har:).

Ellers driver vi med oppussingsarbeid i gangen her. Det vil si at alle vegger og tak har blitt rensket for kledning... og trappen er tatt ut i garasjen!!! Den skal pusses og slipes og oljes og diverse... Ser for meg at dette blir et evighetsarbeid:). Men gleder meg til det er ferdig.
Det at trappa er borte betyr at jeg ikke har like lett tilgang på å legge inn bilder og ordne med bloggen siden datarommet er oppe. Så da blir det litt så som så med bildene her fremover tenker jeg. Får vel ta et rassia innimellom og klatre opp stigen som står i gangen og legge inn litt bilder og kose meg med bloggen. Men enn så lenge har jeg ikke hatt noe god tid til det.

Prøver å titte innom de fleste, men kan vel dessverre si at det blir litt nedprioritert. Nå er det tapetbøker, lampereklamer, flisegulv og slikt jeg bruker tid på. Og litt ferieplanlegging da, det er jo ikke til å komme utenom. Planlegger hvilke byer vi skal innom og slikt. Vi skal på bilferie i Danmark/Tyskland/Frankrike:). Har for eksempel tenkt oss innom nydelige Colmar i Alsace/Frankrike. Her var vi også for to år siden og falt pladask for denne skjønne byen:




Vel, ønsker dere alle en flott søndag videre, så blogges vi;).

torsdag 16. juni 2011

Nakendans i iskaldt vann.... utrolig!

Jeg ble ganske så fengslet av dette bildet da jeg leste VG nett i dag. En russisk forsker danser med hvaler komplett naken!! Hvalene liker nemlig ikke å bli berørt av kunstige materialer.... For å liksom toppe dette så kan det sies at det er minus 1,5 grader i vannet.... Damen som svømmer med hvalene klarer også å holde pusten i hele 10 minutter og 40 sekunder!!! Helt utrolig!

Ikke noe jeg ville prøvd, enten det var i nettoen eller ikke;). Dyrene kan bli hele fem meter lange og veie opp mot 1500 kilo.... grøss...
Uansett- et fantastisk flott bilde!!!!
Lånt fra vg.nett.

tirsdag 14. juni 2011

Dagens vits :)

Det var en gang to tomater som gikk over en vei. Ingen av dem ble påkjørt.

Da sier den ene til den andre: ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅåååårrrrh, du ødelegger jo hele vitsen jo!!!


Bildet er hentet herfra.

Denne vitsen fikk vi høre under førsteklassingenes fremføring sist uke. Jeg tenkte mitt da vitsen startet, jaja liksom, den går jo aldri av moten den ketchup-vitsen. Kan tro jeg lo når poenget kom.... hehehe. Herlig.

torsdag 9. juni 2011

Herlig helg med spennende besøk ;)

I helga som var har vi vært på mine foreldres hytte/campingvogn. Hadde strålende vær og koste oss masse!!! Ungene elsker å løpe rundt på gresset, på lekeplassen og selvfølgelig bade i det deilige 23 grader varme badebassenget. Jeg synes til tider det ble litt kaldt, men man må jo være med okkesom;).

På lørdagen fikk vi besøk..... En sjeik og hans fru dukket plutselig opp fra intet. Mine foreldre holdt på å le seg  ihjel for de forstod med en gang at det var mine svigerforeldre. De har i lengre tid tullet med at de skal ta på seg disse habittene og komme på besøk en helg. Kan tro folk snudde seg etter dem og hvisket og tisket... hehe. Mine foreldre ble ganske overrasket over at de faktisk torde å kle seg opp slik og traske gjennom hele ferieparken. Tøft gjort!!
Så fikk vi litt kakekos med alle besteforeldrene, veldig kjekt :).
Her går det stort sett i jobbing så det blir ikke så mye bloggetid dessverre. Håper å komme sterkere tilbake snart. Ønsker alle en strålende langhelg!!

tirsdag 7. juni 2011

And the winner is......

Etter hele 179 kommentarer og 258!!!! lodd har jeg nå trukket en vinner av 2 Green Gate kopper, en pakke servietter og en pakke kakeservietter:). Er helt overveldet over alle som vil være med, kjempekjekt. Gir meg en fin mulighet til å oppdage nye koselige blogger:) Veldig kjekt at det har kommet nye følgere til også.

Jeg har brukt Random.org for å trekke vinneren og den med det heldige loddet 61 ble Christine med bloggen Rom for to. Dette er en veldig fin og koselig interiørblogg som jeg nok kommer til å stikke innom flere ganger:). Gratulerer så mye:)!

Jeg synes det var så kjekt at SÅÅÅÅ mange ville stikke innom meg en tur så derfor har jeg bestemt meg for at to heldige personer skal få en liten overraskelse i posten. De som får disse lykkeloddene er lodd nr. 128 og lodd nr. 239. Dette er enda en Christine med bloggen Christines bloggerier og Stines hverdag med bloggen med samme navn.

Alle tre vinnerne må sende meg en mail med navn og adresse så sender jeg gavene så snart jeg har anledning:). Mailen min er elg_olsen@hotmail.com.
Da vil jeg takke for alle kommentarer og ønske alle en fin uke videre, so long;).

lørdag 4. juni 2011

Bursdagsgave til farfar:)

Snuppa bestemte seg for noen uker siden at hun skulle lage gave til farfars bursdag. Som sagt så gjort. Hun fant fram forskjellige stoffer hun ville bruke. Jeg har ikke hatt et eneste ord med i laget... kan være vanskelig til tider, men veldig kjekt når hun er så bestemt på hvordan det skal være.

Tror hun ble ganske så fornøyd med resultatet og jeg er jo en veldig stolt mor:). Farfar virket også ganske så fornøyd og imponert da han åpnet gaven han fikk:).

En duk er blitt til:)

Etikett må man selvfølgelig også ha, denne mekket hun helt selv uten at jeg så det en gang:).

Kjekt når snuppa liker å lage ting og selv bestemmer hvordan det skal bli, utfordrende og kreativt arbeid for lille vennen min:).

Ellers vil jeg minne om Give Away hos meg. Jeg er overveldet (eller overvelmet som jeg bruker å si) over alle som er med. Til nå er det hele 154 stykker som har kommentert!!! Er det mulig!?! Kjempekjekt at så mange tar turen hit inn til meg...  nesten så jeg synes det er dumt at jeg kun har en premie... får se hva vi gjør med det;).

Ønsker alle lesere en fortreffelig helg, håper solen titter frem så vi får kost oss litt ekstra alle mann:).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...